Introduction

Introduction
MY FAMILY ^_^

Tuesday, December 15, 2015

Tarian Udang dalam Krim

Hai gais, arini Bunga nak kongsikan resepi Udang Berkrim Lazat versi Bunga. Mudah, cepat dan sedap, sehingga menjilat jari. Umppphh!! Jom lihat resepi Udang Berkrim Lazat.

UDANG BERKRIM LAZAT




Bahan-bahan:
10-12ekor udag kertas
2biji telur kuning
2ulas bawang putih
1cm halia
2sudu besar margerin
 3sudu besar minyak
 1/2cawan susu full krim
2sudu keju parut
Garam
Ajinamoto




Cara-cara:
Panaskan kuali, masukkan minyak dan margerin. Boleh juga guna butter.

 Massukkan pelahan2 serta kacau dengan cepat. Pastikan minyak panas. Setelah masak, ketepikan.





Lebihan minyak tadi, masukkan semula dalam kuali. Goreng udang sehingga masak.


 Ketuk bawang putih dan halia dah goreng sehingga kuning, masukan susu dan keju. Kacau sehinggakeju cair. Masukkan garam dan ajinamoto dan masukkan udang tadi semua. Gaul sehingga sebati dan tutup api. Setelah masak, angkat dan taburkan krispy telur atas udang.


Selamat mencuba!!



Post a Comment