Introduction

Introduction
MY FAMILY ^_^

Tuesday, November 22, 2011

Holiday A Famosa

Salam ulos, kali ni bunga nak share skit pasal holiday Bunga ke A famosa time raya ke2, sb mmg dah plan dgn husben nak g vacation. Secara keseluruhan ye , boleh la, best kalau ulos bawak anak2. Kalau couple tu tak tau la. Sb Bunga pergi dgn family. Danial dgn Naufal best sgt2 holiday kat A Famosa tu. Especially bile time g masuk ke Cowboy Town dgn Safari ye. Walaupun tak de la banyak sgt haiwan ye berbanding tempat lain kan. Berpatutan la harga package yang diberi. Bunga pergi 3hari 2 malam. So sempat la buat banyak bende. Tak delh rushing sgt.
 Time ni kat Cowboy Town, tgk tgh show dia. Best jugak la.. tapi sesak skit la. Show start kul 8.30 so kene cepat2 g cop tempat. Bunga tak dpt seat yang best sgt. Jd mungkin sebab tu tak berape best kot. Bunga duduk hujung skit. Tp pape pun time orang sibuk tepuk tangan, adik time tu baru 7bulan pun sibuk jugak nak tepuk tangan. Terkujut jugak Bunga sebab baru tau, adik dah pandai tepuk tangan. Sangat impressive!
 Pastu ktorg sempat jugak la makan kt salah satu restoran yang ade kat dlm Cowboy Town tu. Price boleh tahan la, Tapi makanan, out gile. Bunga suggest tak payah makan kt Restoran dia k. 
Opsss... sorry lupe la name menu ni. Hehehe..
Abg cm biase la kan, sibuk je nak abis kan jus oren tu. Padahal dia baru je bangun dr tido tu~ huh.. kesian ayah.. dapat minum skit je. Tapi baby, boleh pesan lg.~
Kat Cowboy Town tu bukan setakat show je, tapi ade ala2 fun fair, termasuk la bumper car. Kalau sape2 teringin nk main bumper car tu.. boleh la dtg ke A Famosa!!

Esok ye, ktorg g Safari dia. Tu pun termasuk dlm package dia. Kat sini ade aminal show dengan bird show. Boleh la. Klu sape2 ade pernah g Zoo, dia ala2 cmtu la.. cume tak de ikan. Sekian~tapi seperti biase tempat duduk kene cepat klu tak penuh dan dapat tempat yg tak best. Kawasan tempat duduk panas skit, sb kipas dia pasang tak banyak. Hanya tertumpu ke sesetengah tempat duduk.


 Adik tak takut langsung naik keldai opsss sorry bukan keldai ye kawan2, tapi kuda padi. Mak ayah dia la plak yang risau.. mana la tau kuda dia tu nak menganmuk. Ayah dia plak cool je plak nak letak atas kuda tu. Takut Bunga~
Yang ni ktog naik lorry ke ape ntah dorg panggil lorry ni, tour satu safari, tengok rusa, zirafah, kuda belang, buaya, harimau, singa dan macam2 lagi la.
Sorry, tak boleh la nak upload banyak2, satu sudah! nak tgk banyak lg.. kene la g sana! hehe

Lepas ktorg Tour Safari tu, ktorg g plak bg makan gajah dengan unta.

Jadi jom la kawan2 g A Famosa. Best, bagus la utk anak2 yang baru nak kenal haiwan. Dorg boleh tgk sendiri dan dengar bunyi2 haiwan2 tu semua.  Jom la!!
Post a Comment