Introduction

Introduction
MY FAMILY ^_^

Thursday, September 1, 2016

Sunway lagoon 1day pass budget RM88/pax

Hi, ni Bunga nak review sikit pasal sunway lagoon. Isnin yang lepas Bunga sekeluarga ke sunway lagoon gara gara anak bujang Bunga yang nak sangat ke nickelodeon lagoon. Apa yang Bunga just nak bagitau, percutian waterpark ni memang berbaloi dan seronok. Bawa budak budak ni memang best..lagi lagi yang suka sangat swimming macam anak anak Bunga ni.



1. Tiket sunway

Untuk tiket ni saje la aritu Bunga survey kot kot ada yang murah. Tengah cari cari tu terjumpa 11st street ni..tengah buat promotion ke ntah ape..ade tiket murah RM 88(dewasa) Rm72(kanak kanak). Mula mula tu takut la jugak kot kot tipu ke apa kan..tapi tawakal je teru beli. Pada yang uols nak beli tu, baca betul terms and condition ye.. voucher korg beli tu kene contact dengan agen dia untul dapatkan timet reference no..bukan cm groupon voucher. Ok, detail boleh g website 11st street ye..


 2. Redeem Tiket Voucher
Pada hari kejadian, sila bawa printed tiket voucher yang dah di hantar oleh agen. Tunjuk di kaunter tiket..bagi yang dah ade voucher tak yah susah ramai ramai beratur, kaunter tiket redeem E-voucher memang banyak. 


3. Wristband sunway
Lepas redeem voucher ni, uols akan diberikan wristband. Make sure uols beli voucher tu cukup cukup ye. Sebab kalau walk-in harga tiket rm120(dewasa) rm90(kanak kanak) bawa mykid atau ic ok..kalau tak harga tiket rm150(dewasa), kanak kanak Bunga lupa.

4. Sunway Lagoon Attraction
Kat sini ade 6 attraction yang harus pergi,
1. waterpark
2. Amusement park
3. WILDLIFE PARK
4.Scream park
5. EXTREM PARK
6. Nickelodeon lagoon

5. Operation hour
Sunway lagoon dibuka seawal jam 10.00pagi sehingga 6.00petang. 

6. Car park
Kepada uols yang nak parkibg ke sunway lagoon, banyak tempat yang boleh uols parking. Bunga parking dalam subway piramid je. Senang dan murah..lagi pon keluar je dari exit parking tu terus jumpa kaunter tiket. Harga untuk parking dari jam 10pg sehingga jam 7 malam tu rm7(wwekdays). Untuk harga weekend, Bunga tak pasti. Tapi kalau uols parking kat luar yangopen space depan hotel sunway, dalam rm18 dalam hotel pun agak mahal jgak. Jadi parking jelh dalam sunway piramid tu.

7. Tempat makan
Kat sini banyak giler tempat makan, ade marrybrown, subway, burgr king, pizza, mamak, nasi goteng, mee goreng, crispy rolls semua ade la.. yang penting->DUIT ye ke ada.. hihihi

Ok, Bunga dah penat menaip ni. Jom tengok gambar Bunga bersunway lagoon.


















Pada yang nak g mandi swimming ni, make sure uols forecasting weather dulu. sebab apa, sebab tak best la mandi time hujan.. lagi2 ade anak2 kecik macam Bunga. Have a enjoy spalsh!!!

Post a Comment